onsdag 3 oktober 2007

Nya vyer

Valparna har flyttat! Ja, inte så långt utan till ett annat hus på vår tomt. Där kan de husera om utan att störa någon, lättstädat och enkelt att släppa ut och in dem.




Efter 11 år och 15 kullar var inredningen i behov av lite uppfräschning innan inflyttningen. Det blev en ny blå fin matta, en ny hundsäng och ett nytt framstycke till lådan. Och så här fint var det INNAN valparna flyttade in:

Den stora flyttdagen var en omvälvande dag i valparnas liv eftersom de också fick vara utomhus för första gången. Efter en period med kyla, blåst och regn var söndagen riktigt fin och solig och på baksidan av vårt hus blev det riktigt varmt på eftermiddagen när solen gassade. Valparna njöt av såväl den nya omgivningen som besöket av Nellie och Alice som kvittrade lyckligt sådär som bara två 10-åriga tjejer kan göra över att få träffa gulliga valpar. Och de är verkligen som gulligast nu mellan 5 och 6 veckor. Runda och trinda och ändå så mycket hund samtidigt. Praktiska att sköta också då de inte orkar hålla igång några längre stunder. Eftersom det var så pass varmt i söndags fick de även sova en stund ute innan det var dags för nästa besök och sedan prova på det nya boendet. Efter att de sovit, ätit och bajsat på saken fick hundhotellet fyra tassar av fem möjliga.


Delar av juryn.

Det blir nyheter nästan varje dag nu. Valparna håller som bäst på och klurar på hur man och OM man ska gå ut och sedan hur man gör för att komma tillbaka in igen. Målet är att allihopa snabbt ska springa ut efter maten och att sedan alla kommer tillbaka in när "rasten" är slut. De första dagarna lämnar utförandet en hel del att önska, men snart så funkar det faktiskt.
Idag fick valparna sin första lektion i RESPEKT där Pussel var lärare. Hon hade tagit en leksak och morrade pedagogiskt när någon valp kom för nära. Jag tror alla valparna klarar minst 40 högskolepoäng i hundspråk innan de flyttar hemifrån.

Inga kommentarer: